Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Innovatiemanagement ‘Wendbaarheid en stabiliteit’

11 oktober 2017 @ 15:30-19:00

Jan van Dalen is innovatiemanager bij Philips in Drachten en hij heeft in zijn leven meerdere disruptieve innovaties, mede tot stand gebracht. Deze middag deelt hij zijn ervaringen binnen de Frismakers community. Hierbij vertelt hij over de noodzakelijke balans tussen wendbaar kunnen opereren (zoals een Startup), in combinatie met de kwaliteiten van een mondiale organisatie (mondiaal opschalen). In maart eerder dit jaar was de eerste exert sessie op dit thema in Rosmalen, bekijk hier de deelnemerslijst.

– Hoe ga je om met krachten die innovatie tegenwerken en hoe benut je diezelfde structuren die ervoor zorgen dat producten op grote schaal efficiënt geproduceerd worden met constante kwaliteit?
– Hoe geef je mensen die het in zich hebben om een idee na te jagen, de ruimte? Er zijn altijd veel mensen met een idee, maar wees alert op die mensen die zich niet laten weerhouden en volharden.
– Heb je een idee dat impact kan hebben op de hele organisatie? Zorg ervoor dat het idee beschermd en begeerd wordt door een beschermer of stakeholder op voldoende hoog niveau.
– ‘Keep it simple’. Innovaties kunnen gemakkelijk verstikken in grootste plannen. De tip is om zo snel mogelijk bewijsvorming op te voeren van de haalbaarheid van het idee, in termen van klant aantrekkelijkheid, verdienmodel en technologie. Stel jezelf continu de vraag: ‘Will it be bought & Can it be made?’.
– Innoveren betekent ook vaak een cultuuromslag, hoe beïnvloed je menselijk gedrag?

Programma
16:00 Inleiding Frismakers, Frances Zitter, voorzitter stichting Frismakers
16:20 Presentatie Jan van Dalen, innovatiemanager Philips Drachten
17:20 Korte pauze
17:40 Dialoog en verdieping
18:40 Plenaire afsluiting
19:00 Maaltijdsoep met broodjes

Deze expert sessie wordt georganiseerd op initiatief van de stichting Frismakers.
 
Inschrijven gratis voor ambassadeurs Aanmelden (50 euro) Meer info  

Deel dit

Gegevens

Datum:
11 oktober 2017
Tijd:
15:30-19:00

Locatie

Menzis Groningen
Winschoterdiep 70
Groningen, 9723 AB Nederland
+ Google Maps
Deel dit
Back to top