Laden Evenementen
 • Dit event is voorbij.

Training Scrum and Organisational acceptance

29 september 2016-30 september 2016

Kosten: €1800

Wil je leren hoe je met Scrum succesvol projecten kunt versnellen? En wil je ontdekken hoe je binnen jouw organisatie draagvlak kunt creëren voor deze manier van werken?

Deze training is voor projectleiders en manager werkzaam bij (grote) organisaties die actief zijn in snel veranderend markten en behoefte hebben aan flexibiliteit. Met de inzet van Scrum kun je sneller inspelen op –complexe- vraagstukken. Stranden binnen jouw bedrijf regelmatig goede ideeën en leiden ze niet tot succesvolle marktintroducties? Ben je op zoek naar nieuwe manieren om afdelingen te laten samenwerken? Dan is deze training iets voor jou.

 • Je leert de Scrum theorie, als basis voor jouw rol als Scrum master;
 • Je ontwikkelt jouw persoonlijke visie op het belang van Agile werken voor jouw organisatie;
 • Je analyseert praktijkcases van (internationale) organisaties die zichzelf hebben getransformeerd tot een Agile organisaties, zoals BBC, Google en ING.
 • Je ontdekt welk pad voor jouw organisatie geschikt is om meer Agile te kunnen gaan werken;
 • Je krijgt praktische handvatten om af te stemmen op de veranderende behoefte van medewerkers in een Agile organisatie.
 • Je leert verschillende werkvormen (workshops, versnellingsweek, etc) waarmee je binnen jouw organisatie projectteams eenvoudig kunt laten kennismaken met een Agile manier van werken.

Het resultaat

 • Basis kennisniveau Scrum master waarmee je jouw eigen Scrum projecten kunt begeleiden;
 • Het kunnen toepassen van de tooling Agile Readiness Assessments (ARA), zodat je elk project uniform kunt beoordelen op de mate waarin Agile Delivery rendabel is;
 • Kennis van de Vijf punten agenda waarmee je duidelijke verwachtingen met stakeholders creëert en draagvlak voor de voordelen van Agile werken;
 • Een uitgewerkte Board presentatie waarmee je binnen jouw bedrijf, jouw visie kunt delen inclusief een voorstel om met eenvoudige eerste stappen te starten met Agile werken.

Trainer Joris Martens
Joris Martens is na zijn studie Neuropsychology aan de Radboud Universiteit Nijmegen, gaan werken als trainer en veranderkundig adviseur. Als trainer verbonden aan Frismakers ontwikkelt en geeft hij trainingen in Agile en Scrum werken. Zijn ervaring met Business development bij Startups en zijn kennis van grote corporate organisaties, hebben geleidt tot een eigen visie op Business scrum. Een zienswijze van Joris is dat Agile werken en opleveren absoluut noodzakelijk is voor niet-software projecten met hoge intrinsieke risico’s en complexiteit. Waarbij de Scrum methodieken altijd slechts een middel zijn in de realisatie van het Agile gedachtegoed.

Praktische informatie
Trainer: Joris Martens
Groepsgrootte: Max. 8 personen
Extra: 2 Intervisies
Bedoeld voor: Vernieuwers actief betrokken bij de Frismakers community
Kosten 2-daagse training: 1800,- p.p. incl. 2 intervisies


De training is ontwikkelt door Suzanne Kemps en Joris Martens. In samenwerking met Dipanjan Munshi, senior process and quality consultant at Tata Consultancy Services (TCS) Canada.

 

Deel dit

Gegevens

Begin:
29 september 2016
Einde:
30 september 2016
Kosten:
€1800

Locatie

Frismakers Baarn
Wilhelminalaan 4
Baarn, 3743 DB Nederland
+ Google Maps
Deel dit
Back to top