Actueel

Als je dit leest, dan heb je geluk. Want dan ben je door Jolande Petit dit de la Roche of Suzanne Kemps, persoonlijk uitgenodigd. Het thema van deze dagtrip zijn de duurzame Global Goals! In samenwerking met de Wereldwinkel Eindhoven is het programma samengesteld.

Wij gaan vrijdag 28 oktober naar de Dutch Design week in Eindhoven. En wij vinden het heel leuk als je meegaat. Met op 100 locaties processen, experimenten en ideeën, antwoorden en oplossingen van 2500 designers. Een bezoek aan de Dutch Design Week is vooral een leuk uitstapje en een must-go voor iedereen die zich bezighoudt met de transformaties die onze bedrijven en maatschappij momenteel doormaken.

The making of
DDW stelt met de keuze voor het thema The making of het maakproces centraal, eert de makers en gaat de vervreemding tegen. Dat gebeurt onder meer door inzichtelijk te maken hoe de producten en diensten die we zelf dagelijks gebruiken tot stand komen, of waar die zijn gemaakt. Tegen deze achtergrond vindt dan ook de dagtrip plaats die we samengesteld hebben. We gaan op zoek naar nieuwe vragen, inspiratie op jouw antwoorden en de kracht van Dutch Design, die veel meer omvat dan alleen esthetiek.


Het programma

9.15 Verzamelen station Eindhoven met koffie in café de Vrienden

10:00 uur Hallenweg
We starten de dag met een stadswandeling naar de Hallenweg. We lopen langs diverse interessante architectuur, onder meer de Bijenkorf, de Blob en het Philips museum.
De Hallenweg is relatief kleine broedplaats, maar met een aantal bijzondere ateliers zeer de moeite waard. De hallen zijn in 1951 gebouwd in de stijl van de Delftse school. Met onder meer:

 • Onkruidenier: Ontdek de eetbare mogelijkheden van Nederlands onkruid.
 • Atelier NL: doorwrocht onderzoek naar en analyse van de aarde

11:00 Stadhuisplein
A Home away from Home: drie prijswinnende concepten voor huisvesting van asielzoekers en andere doelgroepen.

12:00 Lunch Usine

usine2

13:00 Graduation Show Design Academy
De Dutch Design week is ooit begonnen als de afstudeer expositie van de academie in Eindhoven. Inmiddels is het een grootst en internationaal event, maar de Graduation show is nog altijd het hart van deze week en zeer de moeite waard. Ook de locatie, de Witte Dame, is architectonisch interessant. Oorspronkelijk was dit de productielocatie van de gloeilampen van Philips.

15:30 uur Strijp-S
Strijp-S is een industriepark van circa 30 ha groot met diverse markante oude industriële gebouwen. Na het vertrek van Philips is het terrein ontwikkeld tot een broedplaats voor de creatieve sector. Onder de vlag ‘Old Buildings, New Ideas‘ wordt bedrijvigheid aangetrokken die zich vooral op design en technologie richt.

Hierbij een selectie van de exposities die we bezoeken op Strijp-S:

 • Agri meets Design: Agri meets Design (Ketelhuisplein)
 • Botanic Bites: Celebrating our plant based future (Ketelhuisplein)
 • Electric vehicle charging system (Klokgebouw)
 • Eyewear prototypes van biologisch afbreekbar plastic: deze zullen jou niet overleven! (Klokgebouw)
 • Specs E-Mobility: Introduction e-scooter “Electric Dutchman” (Klokgebouw)
 • Brightloops a 100% recycled lifestyle brand (Klokgebouw)
 • A Home away from Home: huisvesting van asielzoekers (Klokgebouw)
 • Enversed Realities: virtual reality, Emerging technologies en Social Design (Veemgebouw)
 • Bas Sala: Big Data Furniture: Interactief, slim meubilair genereert en analyseert data (Veemgebouw)

17:00 Borrel en dinner op locatie Strijp-S
21:00 Trein


Wil je mee? Reply dan op het bericht dat je van ons hebt ontvangen of mail naar:
Suzanne.kemps@frismakers.com of info@lapetiteroche.nl

Kosten? Er zijn geen extra kosten aan verbonden.  Het entreekaartje voor de Dutch Design week (18,-) en de Graduation show (10,-) en de kosten ter plaatse voor drankjes en eten, vragen wij jou om die zelf te betalen.

Schoenen? We gaan deze dag behoorlijk wat wandelen, alleen al de afstanden tussen de onderlinge locaties is in totaal al een uur lopen. Dus trek goede wandelschoenen aan :-))

 

dia1

Deel dit
Back to top