Actueel

Ben je al een keer bij de Dutch Design Week geweest? Dit is je kans! Met op 100 locaties processen, experimenten en ideeën, antwoorden en oplossingen van 2500 designers. Frismakers en Enpuls (Enterprise Enexis) nemen jou deze dag graag mee op reis met als thema van de dag: de duurzame Global Goals.

De Dutch Design Week (DDW) stelt met de keuze voor het thema The making of het maakproces centraal, eert de makers en gaat de vervreemding tegen. Dat gebeurt onder meer door inzichtelijk te maken hoe de producten en diensten die we zelf dagelijks gebruiken tot stand komen, of waar die zijn gemaakt. Tegen deze achtergrond vindt dan ook de dagtrip plaats die we samengesteld hebben. We gaan op zoek naar nieuwe vragen, inspiratie op jouw antwoorden en de kracht van Dutch Design, die veel meer omvat dan alleen esthetiek.

DDW dagprogramma
9.30 Verzamelen station Eindhoven met koffie in café de Vrienden
Welkom door Else Veldman van Enpuls en Suzanne Kemps van Frismakers

10.00 uur Hyperspace Collective #Brainport
CO2 neutraal op reis met virtual en augmented reality technieken. De empathische impact van virtual reality kan op veel verschillende manieren worden ingezet, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg. Denk hierbij aan het verkrijgen van inzicht in neurologische aandoeningen en door middel van bio-feedback kunnen we therapieën ontwikkelen om mensen van fobieën af te helpen.

11:30 New Material Award 2016 locatie de Kazerne
Achttien ontwerpers presenteren een ontwerp dat bijdraagt aan een betere en duurzame samenleving.

Ook te bekijken in de Kazerne:
– Lightfall van Philips Lighting Design, is een interactieve installatie die mensen laat spelen met licht en geluid;
– Crafts Council Nederland: vier designers onderzoeken het indigo erfgoed van Nederland en Japan;
– De kinetische installatie ‘In 20 steps’ van Studio Drift;
– Het innovatieve kleuronderzoek van Maarten Kolk en Guus Kusters #RembrandtLAB.

12:30 Lunch in de Kazerne

lunch-kazerne
Locatie de Kazerne

13:30 atelier Piet Hein Eek
Deze industriële locatie waar Piet Hein Eek zijn atelier heeft beslaat 10.000 vierkante meter en was voorheen de keramische werkplaats van Philips. In het uit de jaren vijftig van de vorige eeuw daterende gebouw werden onderdelen voor radio’s en televisies gemaakt. Piet Hein Eek heeft als kunstenaar een succesvol bedrijf opgezet. De bedrijfscultuur is een krachtige combinatie van authenticiteit, no-nonse aanpakken, ondernemerschap. Bovenal een plek waar je je ogen uitkijkt met alle mogelijke combinaties van oud en nieuw.

15:00 uur Strijp-S
Strijp-S is een industriepark van circa 30 ha groot met diverse markante oude industriële gebouwen. Na het vertrek van Philips is het terrein ontwikkeld tot een broedplaats voor de creatieve sector. Onder de vlag ‘Old Buildings, New Ideas‘ wordt bedrijvigheid aangetrokken die zich vooral op design en technologie richt.

Hierbij een selectie van de exposities die we bezoeken op Strijp-S:

  • Agri meets Design: Agri meets Design (Ketelhuisplein)
  • Electric vehicle charging system (Klokgebouw)
  • Eyewear prototypes van biologisch afbreekbar plastic: deze zullen jou niet overleven! (Klokgebouw)
  • Specs E-Mobility: Introduction e-scooter “Electric Dutchman” (Klokgebouw)
  • De elektrische scooter opnieuw uitgevonden voor zakelijk en particulier gebruik (Klokgebouw)
  • Brightloops a 100% recycled lifestyle brand (Klokgebouw)
  • A Home away from Home: huisvesting van asielzoekers (Klokgebouw)
  • Enversed Realities: virtual reality, Emerging technologies en Social Design (Veemgebouw)
  • Bas Sala: Big Data Furniture: Interactief, slim meubilair genereert en analyseert data (Veemgebouw)

17:30 Borrel en diner aangeboden door Enpuls (de nieuwe innovatieve enterprise van Enexis) Locatie: Stadsrestaurant Caffee Allee.

20:30 Afsluiting gastheer Else Veldman van Enpuls
21:00 Station Eindhoven


Voor wie? Vernieuwers die werken aan het toekomst bestendig maken van hun organisatie.

Door wie? Deze dagtrip is een gezamenlijk initiatief van Else Veldman van Enpuls en Suzanne Kemps van Frismakers. Dutch Design staat internationaal in hoog aanzien. Maar bovenal een ‘must-go’ voor iedereen die zich bezighoudt met de transformaties die onze bedrijven en maatschappij momenteel doormaken.

Kosten? 
Gratis voor leden, 50 euro voor niet-leden. (Bijkomende kosten voor de entree, eten en drinken, zijn voor eigen rekening en bedragen ca. 50 euro p.p. Het diner wordt aangeboden door Enexis).

Lees hier meer over het Frismakers-partnerschap. Voor 150,- euro per jaar word je lid. De doelstelling van Frismakers is het aanjagen van Open innovatie door vernieuwers -multi disciplinair- branche overschrijdend kennis te laten delen.

 

dia1

Suzanne Kemps: “Al ruim 30 jaar bezoek ik de Dutch Design week. Voorheen was dit de eindexamen expositie van de Design academie en dit is uitgegroeid tot een 10-daags evenement verspreidt door heel Eindhoven. Op basis van mijn ervaring heb ik dit jaar een dagtrip samengesteld met het thema Global Goals. We bezoeken verschillende locaties, dit betekent tussentijds ook stukjes (max 30 minuten) lopen, dit geeft ook wat lucht om het hoofd weer leeg te maken van alle indrukken. Op elke locatie is er alle ruimte om in je eigen tempo rond te kijken. Een bezoek aan de Dutch Design Week is vooral een leuk uitstapje en een must-go voor iedereen die zich bezighoudt met de transformaties die onze bedrijven en maatschappij momenteel doormaken”.

Deelnemers
Deel dit
Back to top