Actueel

Met deze in-company training kun je jouw complete team trainen in de Scrum methode en het Agile gedachtegoed. Met Scrum geef je projecten vaart en een beter resultaat. Scrum zorgt dat goede ideeën op de rails komen en maakt samenwerking prettig en succesvol.

Leren door doen en met kleine stapjes naar een groots resultaat, dat kenmerkt de Scrum-methode. Net als de korte stand-up meetings, de sprints en een klein, zelfsturend team van professionals. Het Agile gedachtegoed komt oorspronkelijk voort uit IT development en vindt zijn toepassing in de Scrum-methode.

Voor wie?
Is jullie afdeling steeds vaker verantwoordelijk voor de realisatie van complexe projecten? De Scrum methode helpt het het team bij het plannen van de werkzaamheden zodat jullie ontspannen kunnen werken aan de uitvoering ervan. Het doel is dat jullie afdeling wendbaarder wordt en eenvoudiger waarde kan creëren voor haar (interne) klanten.

Toelichting trainingsprogramma
In drie dagdelen verspreidt over een periode van zes (en maximaal 12) weken, leert jouw team de basisprincipes van de Scrum-methode. Het resultaat is dat jullie afdeling projecten efficiënt en succesvol kunnen uitvoeren.

  1. Inleiding in Scrum werken en project opstart (Scrum Backlog)
  2. Verdieping theorie en uitvoeren van project met behulp van Scrum
    (Sprint planning en Daily standup)
  3. Theorie intervisie en evalueren lopende Scrum-projecten

Resultaten

  • Theorie en praktijkervaring met toepassen van Scrum op eigen project(en);
  • De individuele team-leden hebben een eigen rol (teamlid, scrum master, product owner) gekozen en hebben geleerd hoe zij deze rol kunnen invullen;
  • Het team heeft ervaren dat Scrum leidt tot snellere resultaten en flexibiliteit;

Trainer
Neuropsycholoog en veranderkundig adviseur Joris Martens: “De Scrum-methode en Agile werken in zijn algemeen zijn absoluut noodzakelijk om niet-ICT projecten met hoge intrinsieke risico’s en complexiteit succesvol uit te voeren”. Lees meer over Joris.

agile_broussard_sized


Praktische informatie
Groep: maximaal twaalf personen.
Deelnemers: een groep mensen die regelmatig gezamenlijk werken aan de ontwikkeling en uitvoering van projecten.
Extra: twee Intervisies.
Kosten: € 1.350,- per dagdeel.
Liever een individuele training? Bekijk de actuele trainings agenda hier.

Meer info

 


“Het was een zeer leerzame en leuke training. We hebben de theorie van de Scrum methode en Agile werken geleerd en in de praktijk geoefend. Ik kan nu aan de slag met Scrum binnen mijn eigen team. Meer generiek heb ik meer inzicht gekregen op de inzetbaarheid voor de eigen organisatie” Meer referenties lezen, klik hier.

Deel dit
Back to top