Actueel

Update van 12 november, Utrecht. Voor de vierde maal heeft het unieke acceleratie programma van Nutricia zichzelf bewezen. De resultaten liegen er niet om, in één week tijd heeft het core-team binnen het werk verzet dat normaliter zeker drie maanden doorlooptijd heeft. Tijdens de eindpresentatie aan de Board van Nutricia op 9 oktober zei Hanno Cappon: “We couldn’t have made this progress without having the acceleration week. The team booked results, that normally take at least three month time to archieve”.

HannoCappon
Hanno Cappon, VP R&D Nutricia Medical Nutrition.

Vanuit Nutricia waren tijdens de uitvoeringsweek de landenorganisaties goed vertegenwoordigt. Dit resulteerde in overeenstemming tussen de landen over de exacte functionaliteit die gewenst is. Het team voor deze week was nauwkeurig samengesteld. De juiste mix van expertise was aanwezig, vernieuwers van afdelingen zoals R&D, marketing, juridische zaken en verpakkingen, waren aanwezig. Deze integrale aanpak heeft geleidt tot de presentatie van drie 3d visualisaties aan de Board.

Voorop staat de het fulltime met een team werken aan één project alleen renderend is als aan alle voorwaarden voldaan is. Het moet helder zijn in welk stadium het project is, wie de stakeholders zijn en hoe het ontwikkelproces aansluit op de business doelstellingen. Bovendien is tijdens de uitvoering een goede focus van het team op de uitdaging cruciaal. Want zoals ze zeggen: “Multitasking maakt dom”. Het is van groot belang dat de moderator -tijdens deze week was dit Joris Martens van Frismakers-, duidelijk onderscheidt maakt tussen dialoog over de inhoud, het proces en strategische issues.

Achtergrond informatie
Danone Nutricia Research heeft met de Acceleration-weeks een versnellingsprogramma in handen waarmee de ontwikkeltijd van nieuwe producten en ingrediënten, drastisch wordt ingekort. Het startpunt was ICT-Scrum zoals bekend van Bol.com. Met John Mensink als initiatiefnemer en geestelijk vader heeft deze methode zich in 2014 ontwikkelt tot een programma geschikt voor Danone. Het programma is gebaseerd op focus op 1 project, face-to-face werken met het gehele team en Scrummen. Met de pilots uitgevoerd door Frismakers binnen diverse projecten is bewezen dat projecten twaalf maal sneller worden uitgevoerd.

Minke Buizer: “In een ideale wereld zou niet de board, maar zelfsturende teams het ritme van een project moeten bepalen. In de afgelopen 1,5 jaar heb ik binnen Danone gezien dat het face-to-face samenwerken aan één project, veel energie en plezier brengen. Als je in het verkorten van je time-to-market ideale omstandigheden wilt creëren, dan is het wenselijk om een maximaal te stellen aan het aantal prioriteitsprojecten waaraan één persoon aan kan werken”.


Op de hoogte blijven van de nieuwste inzichten van Nutricia Danone?

Deel dit
Back to top