Actueel

Met een ‘droombijeenkomst’ voor visionairs en specialisten in duurzaamheid uit alle hoeken van het bedrijfsleven heeft het Living Green Centrum Oost Nederland een inspirerende kick-off gekregen. Donderdag 8 oktober kregen de ruim 100 genodigden een veelzijdig en inspirerend programma met gerenommeerde sprekers, scherpe 3-minutenpitches en synergetische breakout sessies. Gewapend met nieuwe inzichten zijn ideeën uitgewisseld, praktische mogelijkheden verkend en contacten gelegd.

Bekijk krantenartikel

Thuisbasis voor kennis, technologie en draagvlak
De bijeenkomst, voor Living Green georganiseerd door innovatie-aanjager Frismakers, is de officiële opening van het Living Green Centrum Oost Nederland als centrum voor het verzamelen van kennis, technologie en draagvlak voor ambitieuze duurzaamheidsprojecten. Deze bijeenkomst heeft op praktische en ontspannen wijze laten zien dat je echt duurzame resultaten op langere termijn alleen kunt realiseren door samenwerking. Suzanne kemps (Frismakers): “Als je kennis uit de hele keten en de wil tot verandering samenbrengt op een fysieke locatie zoals deze, zet je een goede eerste stap naar een duurzamere samenleving.”

IMG_1016
Suzanne kemps van Frismakers.

Inspirerende gastsprekers
Na de welkomstwoorden van Living Green bestuursvoorzitter Dick Glaser was het podium voor de eerste gastspreker van het Kick-off Event: de uitvinder van de Ledlamp, Ruud Koornstra. Een goed gekozen opening, want Koornstra wist de aandacht van de aanwezigen op ludieke wijze te verleggen naar ‘een andere manier denken’. De belangstellenden konden vervolgens in kleine groepen tijdens breakoutsessies hun eigen visie geven, kennis uitwisselen en netwerken. In gloedvolle drieminutenpitches presenteerden verschillende Deventer bestuurders en ondernemers hun duurzame projecten. Het officiële programma werd bekroond met een visionaire en voor velen waarschijnlijk verrassende presentatie door Professor Futures Studies van de Universiteit Twente Prof.dr. Wim de Ridder, die zijn visie gaf op de digitale ontwikkelingen en de toekomst van duurzame kennis en technologie.

flora
Flora van Houwelingen gemeente Deventer. #authentiek

wim
Dagvoorzitter Herman Poos met keynote Wim den Hartog, universiteit Twente. #Future

ruud2
Ruud Koornstra, ondernemer. #passie

Living Green en de funfactor
Met alleen kennisuitwisseling kom je er trouwens niet: voorwaarde voor het creëren van (publieks)breed draagvlak voor duurzame ontwikkelingen is de funfactor. Die was tijdens het Kick-off event alvast terug te vinden in onder meer de unieke B4 E-Cruizer, de retrovormgegeven e-bike met de milieuvriendelijkheid van een fiets en de sensatie van een motor. Ook konden aanwezigen het elektrisch rijden ervaren in de BMW i3 en i8 of in de tot-de-verbeelding-sprekende Tesla. Voetreflexmassages en powernaps completeerden het aanbod.

20151008_163300
Jeroen Kroese, directeur Sallcon enthousiast over programma duurzame energie-balans.

20151008_163314
Anne-marie Graafland, praktijk Zacht in Kracht.

bike7
E-bikes van B4. #Hit

bike6
Jan en Matthijs Scholten, B4.

H4
Scheuren in auto’s van H4 Mobility.

De basis voor duurzaamheid
Het Living Green Centrum is gevestigd op het terrein van de voormalige gasfabriek. Het is de bedoeling dat deze karakteristieke hoek van de stad, ingeklemd tussen de IJssel, de snelweg, het havenkwartier en het stadscentrum, een belangrijke rol als trendsetter en innovator gaat spelen in de ambitieuze duurzaamheidsambities van Deventer en Oost-Nederland. Tijdens het event zijn bovendien het nieuwe logo en de huisstijl, ontwikkeld door designbureau Tomatos, gepresenteerd.

IMG_0939
Dick Glaser, voorzitter stichting Living Green.

20151008_101410
Logo en huisstijl Living Green ontworpen door Patrick Nijhuis van Tomatos. #mooi!

Living Green bestuursvoorzitter Dick Glaser: “De centrale boodschap van Living Green: waar groene dromen samenkomen, ontstaan discussies, inspiratie en synergie. En dat is precies de belangrijke bijdrage die Living Green wil leveren aan een samenleving waarin inspiratie, kennisdeling en innovatieve technologie de basis vormen voor duurzaamheid.”

Auteur: Robert Jan Schinkel | Tekstpiloot
Auteur: Robert Jan Schinkel, Tekstpiloot. Fotografie: Michel Fleischeuer.

IMG_0919
#Break-out

20151006_135857
#Powernap

leerling3
#Leerlingen #EttyHillesum

ruud
#RuudKoornstra

IMG_0917
#Break-outs

c2c
#Cradle-2-cradle

frismakers
#Organisatie

zaal1
#VolleBak

LG_Flora_Ron_Dick
#GemeenteDeventer

beach2
Blij met ons fantastische pand aan de IJssel!

c2clab
Cradle-2-cradle Lab van Doc84.

tomatos
Nieuwe logo Living Green ontworpen door Patrick Nijhuis van Tomatos.
Bekijk 3-minuten pitches op Youtube.
Bekijk 3-minuten pitches op Youtube.
Deel dit
Back to top